Kullanıcı adı: Şifre: { Şifremi unuttum } { Forum Aktivasyon } Üye olmak istiyorum!

ItsBeauty.com


Makyaj ve Bakım

Arşiv



Bakım Önerileri

Glycolic Asit Hakkında Herşey

Glycolic Asit Hakkında Herşey

Glycolic asit, cilt bakım ürünlerinde kullanılan önemli bir içeriktir. Glycolic asit, cilt losyonu, peeling gibi pek çok kozmetik ürününde bulunmaktadır. Glycolic asit, güneşten zarar görmüş ciltleri, yağlı ciltleri , akneli ciltleri ve kırışıklıkları tedavi etmekte kullanılır.

Glycolic asit, meyvelerden türemiş bir grup doğal kimyasallardan biri olan alfa hidroksi asitlerdendir.. %10’dan daha yüksek konsantrasyonda glycolic asit içeren ürünler tehlikelidir. Yüksek konsantrasyonda glycolic asit zararlı olduğundan ürünlerdeki glycolic asit konsantrasyonu %8 ile %10 arasında olmalıdır.

Cilt bakım ürünlerinde glycolic asit, doğal bir eksfoliyan ve nemlendirici görevi görür. Cilde uygulandığında cildin yüzeysel katmanlarına işler ve ölü hücreleri birarada tutan tutkalı kırar.

Glycolic Asidin Akne İçin Kullanımı

Glycolic asidi günlük cilt bakımında kullanırken salislik asit ile birleştirilir. Glycolic asit, ölü hücreleri parçalarken salislik asit de ölü hücrelerin cildin yüzeyinden ayrılmasını kolaylaştırır. Gözenekleri açar ve cildin pürüzsüzleşmesini sağlar.

Glycolic Asidin Eksfoliyan Olarak Kullanımı
Cildinize doğal güzelliğini kazandırmak ya da akne tedavisi için glycolic asit eksfoliyanları cilde pürüzsüzlük ve doğal güzellik katar. Eksfoliyanlarda glycolic asit konsantrasyonları %50’e çıkabilir.. Tipik glycolic asit eksfoliyanlar altı haftada bir uygulanmaktadır.

Glycolic Asidin Yan Etkileri
Glycolic asit, cildin güneşe karşı hassaslaşmasını sağlar. Bu yüzden glycolic asit uygulaması mutlaka bir güneş koruyucu ile biirlikte yapılmalıdır. Akneden şikayetçi iseniz mutlaka yağsız bir güneş koryucu seçin. Glycolic asit içeren bir eksfoliyan uyguladıysanız mutlaka güneşten kaçının.